中国新闻社
首页 新闻大观 中新财经 中新体育 中新影视 中新图片 台湾频道 华人世界 中新专稿 图文专稿 中新出版 中新专著 供稿服务



首页>>新闻大观>>国内新闻>>新闻报道

宿州餐饮定额发票

2017-07-23 17:38:15

宿州餐饮定额发票杨先生13692133542【全.国.货.到.付.款】行业顶尖品质,质量保证。████████████

  

  【全球时报驻德国特约记者 青木】“浪漫的爱琴海再遭地震打击!”德国电视一台21日报导称,土耳其和希腊官方表现,两国位于爱琴海地区的博德鲁姆市和科斯岛周五清晨产生6.7级强震,构成至多两人灭亡,500人受伤。地震还激发了小范围海啸。

  依据美国地质查询访问局(USGS)的消息,地震产生在当地光阴周五清晨1时31分,震中位于土耳其旅游都会博德鲁姆南部10.3千米。土耳其政府称,厥后还产生至多20次余震,此中5次达到4.0级以上。“这就像一场恶梦。”正在希腊科斯岛度假的德国《图片报》记者拉尔夫说,“我醒来时,本身就像在振动器外面。”地震连续了约10至12秒。当地很多房屋在地震中坍毁。地震还激发小型海啸。海滨被海水淹没,很多船只被毁坏。不计其数的住民和旅客当晚只能露天睡觉。

  雅典通信社援引科斯市市长的话说,岛上至多有两名旅客丧生,数十人受伤,此中五人重伤。船埠也遭到重大损坏,经济丢失重大。据当地警方透露,死者是来自瑞典和土耳其的旅客,可以或者因为墙壁坍毁致死。

  爱琴海别的一边的土耳其都会博德鲁姆损害也异常重大。很多房屋坍毁,街道上充满瓦砾和碎石。一些途径还被巨浪淹没,当地的供电和通信也呈现成绩。该市市长对土耳其电视台表现,许多人受伤被送到医院,但没有人灭亡。很多旅客和当地人纷纷将两地地震的视频发到社交收集,可以或者看到人们惊惶逃生的情形。

  德国《图片报》称,土耳其和希腊边境地区常常遭到地震威胁。此次强震是该地区本年第二次跨越6.0级的地震。6月份产生在希腊莱斯沃斯岛的6.3级地震,构成1人灭亡10人受伤。1999年8月,7.4级地震打击土耳其马尔马拉海地区,构成跨越1.7万人丧生。



相关报道:湛江物业发票
相关报道:周口物业发票
相关报道:本溪物业发票
相关报道:唐山物业发票

新闻大观>>国内新闻>新闻报道>sx875fsxz


新闻大观| 中新财经| 中新体育 中新影视| 中新图片| 台湾频道| 华人世界| 中新专稿| 图文专稿| 中新出版| 中新专著| 供稿服务| 联系我们

分类新闻查询

本网站所刊载信息,不代表中新社观点。 刊用本网站稿件,务经书面授权。


Horecaplatform.be
 

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Algemeen

Ode aan Willy Slawinski

23/07/2017

Dat de chef van Apicius in Gent zijn tijd ver vooruit was, daar is iedereen het over eens. Eigenzinnig en visionair, gepassioneerd tot in het absurde en zo perfectionistisch dat het pijn deed. Vijfentwintig jaar na zijn dood: een prachtig boek, een maand vol bijzondere menu’s, een ode aan Willy Slawinski. "Waarschijnlijk het grootste talent dat de Belgische keuken ooit heeft gekend, en jammer genoeg kreeg hij nooit de erkenning die hij verdiende", zei Piet Huysentruyt ooit, en hij noemde Willy Slawinski als de chef die hem inspireerde om de omslag te maken van een conventionele naar een vernieuwende keuken. Luc Bellings ging bij Slawinski in de leer en herinnert zich hoe die ’s nachts opstond om de desserten te maken. “Wij, de leerlingen, mochten niet weten welke ingrediënten hij gebruikte. Ik had daar iets op gevonden: met een maatbeker ging ik ’s avonds en ’s ochtends na hoeveel er nog van een bepaald ingrediënt over was. Zo konden we zien wat hij gebruikt had en probeerden we het recept te reconstrueren.” Hij was ook één van de eersten die ging voor een lichter keuken. Hij wordt terecht de Ferran Adrià van België genoemd: een visionair met technieken en ideeën die ongewoon waren voor zijn tijd. Hij verminderde de gaartijden, gebruikte eetbare bloemen en kruiden, en experimenteerde met zure elementen als azijn en rabarber om de spijsvertering te bevorderen. Hij serveerde kreeft met vanille; eend met appel en lavas; artisjok met noordzeekrab, luzerne en basilicum, yoghurt en inktvisinkt. Hij pionierde met koriander, pimpernel en engelwortel. Een van zijn mooiste uitspraken is: “Om het maximum uit een groente te halen, moet je ze begrijpen. Ik werk minder graag met aubergines, ik begrijp er de ziel niet van.” En bijzonder charmant is wat hij na de service aan zijn vrouw Nicole vroeg. Niet: “Smaakte het de gasten?”, maar wel: “Zagen ze er gelukkig uit?”   Apicius kreeg uiteindelijk twee Michelin­sterren, een 19 op 20 van GaultMillau en erkenning in The New York Times, maar Slawinski overleed helaas veel te vroeg, op 44-jarige leeftijd, om het verhaal af te maken. Veel koks van vroeger en nu kijken nog steeds op naar Slawinski. Sommige jonge koks plaatsen nu steeds gerechten van Slawinski op de kaart. In Gent stonden gerechten van Slawinski op de kaart van verschillende jonge restaurants. Tony Le Duc bracht in 2007 een cahier uit, een mooie kaft vol met documenten rond het leven en werk van de topchef. Het cahier werd in een genummerde editie op 2.000 exemplaren gemaakt. Er zijn vandaag nog slechts een honderdtal exemplaren beschikbaar. De luxefarde kost 135 euro en is uitgebracht bij minestrone.be (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Antwerpen wordt gastad van AWC

23/07/2017

Antwerpen wordt van 12 tot 14 maart 2018 gaststad van het Association World Congress (AWC), een jaarlijkse bijeenkomst van honderden internationale beleidsmakers die in grote mate bepalen waar de voornaamste zakencongressen worden georganiseerd. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil er Vlaanderen in de kijker zetten als aantrekkelijke bestemming voor congrestoerisme. Op het AWC komen gemiddeld zowat 450 managers, financieel en algemeen directeurs en consulenten af die stuk voor stuk sleutelfiguren zijn in de markt van congressen en conferenties. Toerisme Vlaanderen, Visit Antwerpen en het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (het nieuwe congrescentrum rond de Elisabethzaal) haalden het AWC naar Antwerpen en werken momenteel een programma uit om Vlaanderen daar te promoten als congresbestemming. Het zou de eerste keer zijn dat het AWC in Vlaanderen wordt georganiseerd. In 2007 was Brussel wel al gaststad voor het evenement. Het congrestoerisme is ook voor de horeca en in het bijzonder voor de hotels een belangrijke bron van inkomsten. (JV)



Wedstrijden

Viskok 2018

20/07/2017


Voor de 29ste keer gaat VLAM tijdens  Horeca Expo op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’ in restaurants. Hoofdingrediënt is dit jaar rode poon. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman en medestichter van de  NorthSeaChefs. Behalve de befaamde titel ‘VISKOK VAN HET JAAR’ liggen er nog fantastische prijzen  klaar. De winnaar sluit zich aan in de rij topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente  winnaars waren onder andere Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren, Rob Stevens van D’Oude Pastorie, Jonathan Olivier van De Jonkman, Ivan Menten van Lèche Plat en Dean Masschelein van Boury. Er is niet alleen de ere titel maar met lege handen ga je niet naar huis. Naast de prachtige trofee, ontworpen door  kunstenaar Jan Peirelinck, ontvangt de winnaar ook je ook een cheque ter waarde van € 750. Verder kan de winnaar genieten van  een diner voor twee in Hof van Cleve. De overige laureaten genieten van een diner voor twee in de Jonkmanvan Filip Claeys in Brugge. Het winnende recept is meteen ook het  toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs. Deze topchefs promoten Noordzeevis, met speciale aandacht voor de minder bekende en daardoor vaak onbeminde vissoorten. Daarnaast mag je media en sleutelfiguren van binnen en buiten de sector ontvangen terwijl VLAM de rekening betaald. Inschrijven kan tot 17 oktober. De wedstrijd heeft plaats op 20 november tijdens Horeca Expo. Elke beroepskok, die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, kan inschrijven. Deelname van  bedrijfsrestaurants is uitgesloten. Meer informatie is terug te vinden op www.vlam.be (JV)



Snelrestauratie

Toch nog Belgische frieten

20/07/2017

Vlaams minister Ben Weyts vreesde even dat de traditionele manier van frieten bakken in ons land zou verdwijnen. Aanleiding voor Weyts' bezorgdheid was het voornemen van Europa om acrylamide in ons voedsel terug te dringen. Die stof komt vrij bij verhitting van onder meer aardappelen. Daarom wou Europa regels opleggen die bepalen dat aardappelen moeten worden geblancheerd alvorens ze af te bakken. Niet in België zei Weyts. "Het zou zonde zijn als de Europese Unie deze hemelse culinaire traditie zou verbieden." De minister en de frituuruitbaters hebben hun slag thuisgehaald. Voorbakken en dan bij een tweede bakbeurt goudbruin en knapperig laten worden. Het blancheren van frietjes wordt dan toch niet verplicht. Onze Belgische frietkotcultuur is net als de Belgische biercultuur immaterieel cultureel erfgoed. Dat hebben  de frituristen op de vooravond van de nationale feestdag gevierd aan het Atomium in aanwezigheid van Prins Laurent, de Minister President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Minister van Staat Herman De Croo en de Gemeenschaps- en Gewestministers van Cultuur en Landbouw. Voor ons een kleintje met mayonaise (JV)



Snelrestauratie

De Blauwe Frituur uit Kortrijk is Frituur van het Jaar 2017

20/07/2017

Kris Vanhaerents, uitbater van De Blauwe Frituur langs de Doorniksesteenweg te Kortrijk, kreeg op donderdag 20 juli uit handen van ex-Miss België Véronique De Cock en burgemeester Vincent Van Quickenborne de trofee ‘Best-Frit frituur van het Jaar 2017’ overhandigd. Deze trofee wordt sedert vijf jaar toegekend aan de frituur die van de consumenten het meeste stemmen krijgt. De Blauwe Frituur kreeg ongeveer 5000 stemmen, en daarmee komt de trofee voor het eerst naar West-Vlaanderen. Op de foto staan ook nog dochter Ulrike en haar vriend Lawrence Mellebeek, die allebei ook in het vaste Blauwe Frituur team werken. Best-Frit lid Spuntini is hofleverancier van De Blauwe Frituur. Een reportage over deze frituur vindt u in de komende editie van ons vakblad Frituur&Snack.

 



Algemeen

Sectoronderhandelingen voor horeca

19/07/2017

De tweejaarlijkse sectoronderhandelingen voor de horeca hebben, na lange en moeizame gesprekken, eerder deze maand geleid tot een nieuw sectorakkoord voor 2017 en 2018. Het is nog even wachten tot alle afspraken in cao’s en KB’s worden gegoten, maar dit zouden de belangrijkste wijzigingen zijn.



Algemeen

Van Antwerpen naar Amsterdam

19/07/2017

‘Le Formidable’, het cruiseschip dat voor Antwerpen als vaste verblijfplaats koos vaart vanaf september als partyhotelschip voor een weekend Amsterdam uit. De partycruises zullen op vrijdag vanuit de haven van Antwerpen om 16 uur koers zetten naar Amsterdam. Telkens worden een buffet en party georganiseerd in het thema van de jaren ’70-’80 en ’90. Na een nachtje varen en feesten komt Le Formidable op zaterdagochtend aan in de haven van Amsterdam.

 



Algemeen

Witte kassa begint door te wegen bij restaurants en brasseries: 11 procent meer faillissementen, 5 procent meer stopzettingen en 4,5 procent minder starters

17/07/2017

Uit een analyse die ondernemersorganisatie NSZ maakte op basis van cijfers van handelsinformatiebureau Trends Business Information blijkt dat nu pas de eerste echte klappen in de horecasector volgen als gevolg van de verplichte introductie van de witte kassa sinds 1 januari 2016. In ons land nam tijdens de eerste helft van dit jaar het aantal faillissementen en het aantal stopzettingen met resp. 11 en 5 procent toe bij de restaurants en de eetgelegenheden ten opzichte van de eerste zes maanden van 2016. Voor NSZ is het ook duidelijk dat de compenserende maatregelen voor de sector niet volstaan.



Algemeen

Voor komst van witte kassa was 15% van horecaomzet zwart

11/07/2017

Uit een artikel in De Tijd van 1 juli, blijkt dat op basis van een studie van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR), voor de invoering van de witte kassa aale Belgische horecaondernemers samen 15% van hun omzet niet aangaven. Dit percentage zal op heden fel geslonken zijn, maar geüpdate cijfers zijn er nog niet. Vandaag hebben 19.532 horecazaken een witte kassa, maar eigenlijk zouden dat er 21.701 moeten zijn. In Brussel hebben 861 zaken onterecht geen witte kassa, en Wallonië ligt dat aantal op 1.358. In Vlaanderen hebben meer ondernemers dan zou moeten de kassa: er is een ‘overschot’ van 124 zaken. Controleurs van FOD Financiën willen dit jaar 12.000 eetgelegenheden controleren, maar hebben er op dit moment nog maar 280 gedaan, door een gebrekkige personeelsbezetting.     



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Walloni
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com